svårighetsgrad

ungefärlig tidåtgång

För att göra Windows 10 personligare och roligare att jobba med kan man ändra bakgrundsbild och utseendet på låsskärmen. Det är alltid kul att se sina egna bilder på datorn när man jobbar. 

Med Windows kan man använda flera olika sätt att komma in i samma menyer. Bland annat kan man högerklicka på skrivbordet och välja Bildskärmsinställningar. Man kommer till samma meny genom att gå till inställningar->anpassa->bakgrund. Jag kommer genomgående använda vägen genom inställningar så man blir van vid den och hittar bra där.

Gå till inställningar->anpassa och välj bakgrund. Här kan man sätta en fast bakgrundsbild, en färg på skrivbordet eller min favorit ett bildspel. Jag blir alltid glad när jag under dagen ser olika bilder på mina barn eller på ställen vi varit på och upplevt. För att använda ett bildspel skapa en mapp ex i bilder och lägg in några av dina favoritbilder. Jag brukar ha några olika mappar som jag kan växla mellan under året. Ex. en för vår, sommar, höst och vinter. 

Gå sen till inställningar->anpassa och välj bakgrund. Som bakgrund väljer du Bildspel och kan sen välja mappen där dina bilder ligger. Välj hur ofta bilderna skall bytas ut och om de skall visas i ordning eller blandas.

Låsskärmen kan ändras på samma sätt. Inställningar->anpassa och välj låsskärm. Man kan välja vilka bilder som skall visas och även om man vill ha information från någon app. ex väder.

För att komma till låsskärmen  kan man välja Start->din avatar och Lås. Alternativt Windowstangenten+L. Ha som vana att alltid låsa din dator när du går ifrån den!