Detta är en övning som lär spelarna att använda sin fart och ta snabba beslut.

Min träningsgrupp är 12-åriga flickor och det är en stor grupp med 25-30 spelare på träningen. Jag försöker använda övningar som aktiverar mycket spelare och minimerar väntetiderna.

Övningen är på hela plan och det är lika många på varje sida. 3 försvarare står beredda på 9-meterslinjen och från andra sidan kommer 3 anfallare (2:dra fas) De skall försöka spela sig förbi försvararna med så få pass som möjligt. Försöka att använda farten för att gå förbi sina försvarare.

Efter avslut mot mål kontrar de tidigare försvararna och försöker göra mål på andra sidan. Bollen får de av de som väntar vid sidan.

Fördelar med övningen: Det är en rullande övning som aktiverar många. För de lite mer oerfarna spelarna är det en bra springa och passa övning. Sen kan spelarna träna på egna genombrott/dra på sig försvarare och släppa bollen i rätt tid. Med målvakt i mål tränas avslutningsläget. Snabb omställning försvar till anfall.