På sommaren tävlar jag i modellsegelflyg och klassen F3K. 

F3K går ut på att man håller modellsegelflygplanet med en spännvidd på 1500 mm i ena örat och kastar upp flygplanet likt en diskuskastare. Utifrån höjden man får skall man flyga förutbestämda tider innan man landar inom ett landningsområde eller fångar den i handen. Det kan exempelvis vara att man skall flyga tre flygningar, där varje flygning skall vara 3 minuter. För att hålla sig uppe så länge behöver man hitta termik (varmluft som stiger). När planet flyger i termiken stiger den eller sjunker långsammare än om den flyger i stillastående luft. F3K handlar mycket om att läsa luft och omgivningar för att hitta ”bra” luft. Man flyger i omgångar och poäng ges i förhållande till hur övriga piloter har flugit i heatet. 

Det är en underbar känsla nästan som meditativ att ta med sig planet och radion och åka ut till ett fält och träna/flyga omkring och försöka hitta den bästa luften.