Modellflyg

En av mina hobbies är radiosstyrda saker. Jag har testat på det mesta. Båtar, bilar, helikoptrar, drönare och flygplan. Framför allt har jag fastnat för modellflyg.

När väder, vind och tid tillåter passar jag på att komma ut och flyga. Frisk luft och känslan att man behärskar planet under rådande omständigheter är underbar. 

Jag tävlar i F3K på sommarhalvåret och på vinterhalvåret bygger jag en del flygplan och får på så sätt möjlighet att träna upp mina CAD-kunskaper och får samtidigt användning av mina CNC-maskiner. 

Bygga ett modellflygplan

Bygga ett modellflygplan

Testa att bygg plan från grunden. Om man aldrig har testat, tycker jag det är dags. Det är otroligt tillfredsställande att se något man byggt själv flyga för fösta gången och gångerna därefter.  Det finns många bra ritningar att välja på om man inte vill designa något...

Modellsegelflyg – F3K

Modellsegelflyg – F3K

På sommaren tävlar jag i modellsegelflyg och klassen F3K.  F3K går ut på att man håller modellsegelflygplanet med en spännvidd på 1500 mm i ena örat och kastar upp flygplanet likt en diskuskastare. Utifrån höjden man får skall man flyga förutbestämda tider innan man...